PROJECTES DEL CENTRE D’ESTUDIS DEL GAIÀ. ANY 2018

1. Edicions

Núm. 22 de la Resclosa.

Índex provisional:

  • Pedra seca, geologia i evolució del paisatge a la conca mitja del Gaià entre el Pont d’Armentera i Montferri per Joan Rubió
  • Bràfim durant la II República. La política municipal entre el 1931 i el 1936, per Francesc Fortuño Bonet
  • Anton Bosch i Cardellach, la família i el patrimoni agrari dels Vives de Bràfim per Josep Santesmases i Ollé

Pàgines aproximades: 120-140

 

2. Cicles conferències 

  • Divendres del mes de maig: Cicle dedicat a personatges del món de la cultura, principalment del que enguany es commemora algun aniversari important com per exemple Pompeu Fabra.
  • Cicle viatgem a la fresca: cicle a realitzar entre juny i juliol com cada any dedicat a explicar viatges realitzats per socis del CEG o persones properes a l’entitat.
  • Divendres del mes d’octubre. Cicle dedicat a la història contemporània, encara per determinar.

 

3. Participació en el RECERCAT 2018

Organitzat per l’IRMU com a trobada i fira anual dels centres d’estudis, tindrà lloc a Manresa, els dies 13, 14 i 15 d’abril. El CEG promourà la assistència en els actes del seus associats, facilitarà publicacions i presentarà un pòster dedicat a les masies.

 

4. Mostra internacional de cinema etnogràfic

Per segona vegada es programarà amb la col·laboració del Casal. Hi participarem a través de l’IRMU en aquesta mostra, que arriba a la 8a edició, i que es fa a diverses poblacions. Es programarà entre juliol i agost mirant de no coincidir en programacions del Casal i l’Ajuntament.

 

5. Jornades europees del patrimoni

Diumenge 14 d’octubre. Enguany es dedicarien al columbari roma amb la col·laboració de l’Ajuntament. Serà el cinquè any que el CEG participa en les Jornades Europees del Patrimoni i que per tant surt en el programa col·lectiu de totes les activitats que es realitzen a Catalunya en aquell cap de setmana, en diversos formats d’informació i publicitat.

 

6. Altres actes

2 o 3 de juny. Acte en motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural que promou el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

 

7. Caminades i sortides culturals

S’aniran anunciant al llarg de l’any.

 

8. Exposició

ELS PONTS SOBRE EL RIU GAIÀ A VILA-RODONA. EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA.

Realització d’una exposició amb unes 20 ampliacions fotogràfiques en un format gran (aproximadament de 110 cm. d’ample per uns 70 cm. d’alt. Les fotografies procedeixen de diferents fons o arxius: Arxiu Santesmases-Rabadà, Arxiu Municipal de Valls, fons de la família Galofré Robert, fons família Sandoval, col·leccions de postals, premsa de l’època.

L’objectiu pretès amb l’exposició de les imatges a gran format és donar a conèixer i, en part recuperar, el patrimoni fotogràfic i documental referit a aquest tema concret.

Al mateix temps es realitzarà un reportatge fotogràfic actual dels espais i elements que mostren les fotografies antigues des dels mateixos indrets on van ser obtingudes les imatges per tal d’establir comparatives.